Ilmainen laskutusohjelma - Myyttiä vai todellisuutta?

Jokainen on kuullut tarinan ilmaisista lounaista ja niiden olemassaolosta - lounaan voi saada ilmaiseksi, mutta siihen liittyy tavallisesti jokin taka-ajatus. Tässä artikkelissa ajattelin pohtia onko ilmaisia laskutusohjelmia olemassa ja onko niiden käyttö todellisuudessa ilmaista.


Ja sitten vaan laskua luomaan


Kyllä ilmaisia laskutusohjelmia löytyy, eikä välttämättä tarvitse edes hankkia ilmaista laskutusohjelmaa, vaan laskun voi näppärästi luoda myös Excelillä tai muulla - jopa ilmaiseksi saatavilla olevalla taulukkolaskentaohjelmalla. Laskutus on kuitenkin paljon muutakin kuin laskun luonti ja laskutus tulisikin nähdä prosessina, joka sisältää laskun luonnin lisäksi monia vaiheita, joissa lompakkoa on pakko raotella tai ainakin aikaa kuluu, joka aina maksaa oli kyseessä sitten yksin yrittäjä tai yritykseen palkattujen taloushenkilöiden palkkakulut.

Ilmaisella laskutusohjelmalla tai taulukkolaskentaohjelmalla luotu lasku täytyy tavallisesti tulostaa ja postittaa asiakkaalle ja siihen se ilmaisuus sitten loppuikin, kun postimerkkiarkki on pakko käydä ostamassa postista. Tietysti tässä voi säästää sen postimaksun tallentamalla laskun PDF-muotoon ja lähettämällä sen sähköpostilla asiakkaalle.


Joko asiakas on maksanut? Seuraatko itse vai tekeekö joku sen puolestasi.


Laskutus vaatii aina myös seurantaa, joka onkin se aikaa vievin juttu. Monen yrittäjän päivärutiineihin kuuluu kirjautua pankkitilille katsomaan onko suorituksia tullut ja sen jälkeen lasku tulisi kirjata suoritetuksi. Tämä on kaikki pois ajasta, minkä voisi käyttää rahaa tuovaan työhön.

Mutta entäs sitten jos rahat eivät kilahdakaan eräpäivänä tilille? Lähetään karhulasku asiakkaalle ja taas sitä aikaa kului ja hyödyllisempääkin tekemistä paljon löytyisi tai ainakin mukavampaa tekemistä kuin saatavien karhuaminen. Monesti lasku pysyy pinon alimmaisena yrittäjän itse lähettämästä muistutuksesta huolimatta. Jos siis haluat laskuttaa edelleen kuten aiemmin, kannattaa edes velkasaatavien hallinnointi muistutuksesta alkaen ulkoistaa kokeneelle perintätoimistolle, joka onnistuu kauttamme jopa täysin ilmaiseksi.

Aloita fiksumpi tapa laskuttaa jo tänään

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme numeroon 020 734 9260 tai jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

ylös