Finvoicer-tiimi

08/2016, Tuomas Koivisto, toimitusjohtaja

Finvoicer - Meidän tarina

Elettiin tammikuuta 2014, kun hyppäsin Suomen suurimmasta finanssiryhmästä pieneen, kolme henkeä työllistäneeseen perintätoimistoon. Monet pitivät hulluna, mutta yritysmaailma kiehtoi.


Meidän koodarimme oli juuri saanut vuoden työn beta-vaiheeseen ja silloinen (ja edelleen nykyinen) asiakkaamme tuskasteli laskujen lähetyksen, maksuvalvonnan sekä muistuttamisen kanssa. Satoja laskuja Toshibasta pihalle, kirjekuoreen ja postimerkkiä suuhun. Sitten tilitapahtumat auki ja tarkistamaan, ketkä ovat maksaneet ja ketkä eivät. Muistutuslaskut ja print. Sitten reippailu Postiin. Ja seuraavana päivänä sama homma.

Mun tehtäväni oli lähteä myymään tätä maailman parasta integroitavaa laskutuspalvelua ja verkossa toimivaa pienemmille yrityksille tarkoitettua laskutussoftaa koko Suomeen. Nollista aloitettiin, eikä kukaan ollut koskaan kuullutkaan koko firmasta. Ensin houkuteltiin omia perintäasiakkaita uudistamaan koko laskutusprosessinsa siten, ettei niitä postimerkkejä tarvisi enää nuolla, pankin kanssa takuta verkkolaskujen kanssa, tilitapahtumia pläräillä eikä asiakkaita nolona muistutella. Enää ei tarvitsisi myöskään selvitellä yli- tai alimaksuja, viitteettömiä suorituksia tai maksamattomien asiakkaiden perintätoimia. Puhelinlaskut olivat suuria. Ovat ne kyllä vieläkin. Silloin toimittiin pienessä kopissa Old Millissä, vanhassa posliinitehtaassa. Tuotteet kehittyivät asiakkaiden käytössä ja käyttäjämäärät kasvoivat.

Lokakuussa 2014 mut nimitettiin toimitusjohtajaksi.


Soitin samalla viikolla Venäjällä kovaksi keitetylle vanhalle luokkakaverilleni ja pyysin häntä töihin. Ihan ok on mennyt, ja vielä on ystäväkirjankin sivuilla tekstit. Tällä hetkellä hääräämme molemmat yrityksessä myös omistajina. Muutettiin nimi Finvoiceriksi. Vaikka Turussa asutaankin, ollaan suomalaisia (fin) ja laskutetaan (invoicer). Täytyy kyllä mainita, että vain kolme meistä on paljasjalkaisia turkulaisia. Helmikuussa 2015 laajensimme palvelutarjontaamme tilitoimistopalveluihin ja ensimmäinen tilitoimistoasiakkaamme oli tulevaisuuden liigaseura TUTO. Meidän kivenkova tiimimme on kasvanut tällä matkalla jo kaiken kaikkiaan 15:een ammattilaiseen. Olemme siis kahden vuoden ajan palkanneet uuden henkilön noin joka toinen kuukausi. Ihan jees.

Nyt matka jatkuu ja vauhti kiihtyy. Meidän foliohatut koodaa turkulaisittain sanottuna hullun taval ja ohjelmistot kehittyvät. Yrittäjän on nähtävä, missä yritys menee nyt ja tässä. Se on meidän tavoite. Me teemme töitä sähköisen taloushallinnon eteen, jotta yrittäjät ja yritykset voivat keskittyä olennaiseen.

Sähköisin terveisin,
Tuomas

Aloita fiksumpi tapa laskuttaa jo tänään

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme numeroon 020 734 9260 tai jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

ylös