11/2016, Sara Korpela & Katariina Kainu, Perintäkäsittelijät

Perintäkäsittelijän perjantai

Perjantai on täällä taas. Mikä tarkoittaa siis sitä, että asiakaspalvelussa vallitsee työntäyteisen viikon jälkeen hilpeähkö tunnelma.


Päivä alkaa perinteisesti sähköpostin läpikäymisellä. Sähköpostin läpikäymisen aikana tulee tyypillisesti ensimmäiset puhelut, muun muassa virastoista ja toimeksiantajiltamme. Perintäkäsittelijöille tulevat puhelut vaativat usein selvitystyötä, joten ennalta suunnitellun työpäivän kulku saattaa muuttua yllättäen. Tämä tekee työstä mielenkiintoista.

Kun aamupäivän aikana eteen tulleet selvitystyötä vaativat asiat on hoidettu, on yleensä aika siirtyä muihin työtehtäviin, kuten haasteharkinnan suorittamiseen. Haasteharkinnassa tarkistamme velallisen maksuhäiriömerkinnät ja teemme meillä olevien tietojen perusteella toimeksiantajalle arvion siitä, miten asiassa olisi kannattavinta edetä

Mikäli velallisella ei ole ulosotossa varattomuusmerkintöjä, on mahdollista, että velalliselta saadaan suorituksia ulosoton kautta. Tässä tapauksessa suosittelemme usein asian siirtämistä oikeudelliseen perintään. Oikeudellinen perintä etenee siten, että laadimme haastehakemuksen käräjäoikeudelle. Käräjäoikeus antaa asiassa ulosottokelpoisen yksipuolisen tuomion, mikäli saatavaa ei ole riitautettu oikeudenkäynnin aikana.

Perjantain kohokohdat – burgeri ja pullo


Sitten onkin jo lounas, jota on odotettu koko viikko – perjantaiburgeri suoraan toimistolle kuljetettuna (kiitos Wolt)! Ravitsevan (lue: rasvaisen) lounaan jälkeen olo on virkeä (lue: hieman väsynyt), minkä vuoksi suuntaamme porukalla kohti Moccamasteria. Mielessämme on toive siitä, että kahvia on keittänyt joku muu kuin toimitusjohtajamme, joka tunnetusti pitää ”vähän” vahvemmasta sumpista.

Kahvin jälkeen on mukava taas jatkaa töitä hyvässä pärinässä ja mieli virkeänä. Ennen kuin perintäjärjestelmä ehtii edes avautua, ilmestyy Skypeen ryhmäviesti, jossa lukee iloksemme: perjantaipullon arvonta on täällä taas!

Sitten ollaankin jännän äärellä. Kysymys kuuluu, kuka voittaa perjantaipullon tällä kertaa? Mitä luultavimmin eräs perintäkäsittelijöistä voittaa tipattomastaan huolimatta perjantaipullon jälleen, ja muut jäävät katkerina nuolemaan näppejään.

Virkistävän ryhmätauon jälkeen viimeiset työtunnit sujuvatkin hyvällä energialla. Loppupäivän tehtäviin kuuluu työpöydällä olevien papereiden läpikäynti sekä sen tarkistaminen, että kaikki tarvittavat asiat ovat hoidossa. Useimmiten puoli viiden aikaan voi hyvillä mielin sammuttaa koneen ja toivottaa työkavereille hyvät viikonloput.


Ystävällisin terveisin,
perintäkäsittelijät

Aloita fiksumpi tapa laskuttaa jo tänään

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme numeroon 020 734 9260 tai jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

ylös