Eräpäivän jälkeiset toimet alkavat maksuhuomautuksella

Maksuhuomautus on ensimmäinen askel saatavan kotiuttamisessa, kun lasku on erääntynyt.

Jos olet lähettänyt alkuperäisen laskun asiakkaallesi Finvoicer-laskutusohjelmasta, me lähetämme maksuhuomautuksen joko automaattisesti tai hyväksyntäsi jälkeen. Maksuhuomautuksen lähettämisestä emme veloita sinulta edes postikuluja.

Jos olet lähettänyt alkuperäisen laskun asiakkaallesi itse, voit tehdä maksuhuomautustoimeksiannon Finvoicer-laskutusohjelmasta. Tässäkään tapauksessa emme veloita sinulta maksuhuomautuksen lähettämisestä mitään. Maksuhuomautustoimeksiannon tekemiseen tarvitset tunnukset laskutusohjelmaan. Mikäli sinulla ei vielä ole omia tunnuksia, voit luoda ne vaikka heti täältä.

Mikäli haluat hoitaa laskuttamisen itse, voit ulkoistaa ja automatisoida velkasaatavan kotiuttamisen meille maksuhuomautusvaiheesta alkaen. Valitsemme yrityksellesi sopivan tavan aineistonsiirtoon, jolloin haluamasi laskut siirtyvät meille maksuhuomautusvaiheeseen automaattisesti. Maksuhuomautuksista aiheutuvat kulut perimme velalliselta.

Saatuamme suorituksen, tilitämme avoimen pääoman ja kertyneen viivästyskoron sinulle. Tilitykset teemme päivittäin.

Maksuhuomautuksen voit lähettää kuluttaja-asiakkaalle 14 vuorokautta eräpäivän jälkeen. Yritysasiakkaan maksuhuomautusviivettä ei ole säädetty laissa, mutta huomautukset lähetetään tavallisesti 7 vuorokauden kuluttua eräpäivästä.

Mikäli maksumuistutus ei tuota tulosta, siirtyy saatava automaattisesti vapaaehtoiseen perintään. Lue lisää vapaaehtoisesta perinnästä täältä.

Valitse luotettava perintäkumppani, valitse Finvoicer

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme numeroon 020 734 9260 tai jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

ylös